1 Geplante boom per bestelling

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Mocht je toch niet helemaal blij zijn met jouw aankoop en een of meer artikelen wilt retourneren, stuur dan je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst terug. Bestellingen dienen ongebruikt en in de originele verpakking geretourneerd te worden.

Alle kleding moet ongebruikt, ongewassen en met alle labels er nog aan bevestigd worden geretourneerd.

Je kunt artikelen retourneren door de QR-code op de pakbon te scannen of door naar dbtlss.shipping-portal.com te gaan. Om de bestelling te vinden heeft het systeem jouw ordernummer en postcode nodig.

Bewaar je verzendbewijs altijd totdat de retour is verwerkt. Zodra we je retour hebben ontvangen, doen we ons best om deze zo snel mogelijk te verwerken. Zodra je retourzending is verwerkt, sturen we je een bevestiging per e-mail.

Houd er rekening mee dat wij de retourkosten niet dekken.

 

 

Kan ik een product omruilen?

Je kunt jouw artikelen eenvoudig ruilen door de QR-code op de paklijst te scannen of door naar dbtlss.shipping-portal.com te gaan.

Nadat je jouw postcode en bestelnummer van je bestelling hebt ingevuld, kun je het artikel of de artikelen selecteren die je wilt ruilen. Selecteer als reden waarom je wilt retourneren, ruilen.

Vul op de pakbon de maat in die je graag zou willen ontvangen en voeg deze bij je pakket.

Stuur je artikel(en) naar ons terug in overeenstemming met ons retourbeleid. Wij ruilen de artikelen dan om en sturen deze jouw kant op , zolang deze op voorraad zijn wanneer de retourzending is aangekomen. Mocht de gewenste maat niet meer voorradig zijn, dan storten wij het aankoopbedrag terug op de gebruikte betaalmethode.

Verzend- en/of factuuradres kunnen niet worden gewijzigd wanneer producten worden omgeruild. Retourneer in dit geval je artikel(en) en plaats een nieuwe bestelling.

 

 

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling? 

We zullen je retourzending zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van je retour terugbetalen. We storten je geld altijd terug op de bankrekening, creditcard of PayPal-rekening die voor de bestelling is gebruikt.

 

 

Mocht je nog andere onbeantwoorde vragen hebben? Neem dan vooral contact met ons op.